torsdag 2 april 2015

Cirkelträff 1: Nu börjar vi!

Januari 2015
Anteckningar från den första träffen:

Vilka är vi? Vad vill vi?

Ha ett klart syfte med träffarna.

Tills nästa gång så ska vi fundera kring: Vad kan jag om byggande? Vad vill jag lära mig om? Vad har jag för ideer kring föreläsningar, workshops, studiebesök osv. –presentera sina till nästa möte-
josefin: Bred studiecirkel bra, vill lära sig om många olika möjligheter/saker/. Ej djup utan bredd- om hon finner intresse i ett visst är det bäst att sätta in sig i det själv.
David: håller med veronica- Vill bygga något, men vill veta vad och hur. Material? Fokusera på nära bygge
Krister: delar gärna med sig av erfarenheten, behöver ej konkret.
Sara: Drömhus, ha en vision, bli mer klok på hur framtiden faktiskt kan bli utrifrån de möjligheter hon har idag. Barnens önskemål och släktens arv.
Barbro: bra med studiecirkel, som insipiration till vidaretänk- vill hitta ”drömhuset”-syftet. Har bott i kollektiv, regnbågen- har varit själv med och konstruerat detta kollektiv och har egen egenskap- vill gärna ha gemenskap men inte för mkt. Inget tvång-
Spomenko- konkret lära sig mer om - kretslopp, halmhus, genom kus, studiebsök, kurs- bygga halmhus- billigt hälsosamt, inomhusklimat, isolation, vackert. Det finns en i skåne som gått halmhusbygge kurs- finns resurs (veronicas kontakt) har även byggt själv och vill även lära sig mer allmänt”
Veronica:Vill ha en stöttande studiecirkel men håller med josefin om att vi borde hålla det allmänt om olika teman. Smutsar gärna ner händerna någonstans. Kan tänka sig bygga på brunnshög.

Nästa möte: 1 feb kl 14.00-16.00 bestämma fokus, vad ska vi gå igenom och när. Vem tar ansvar över vad

Övrigt: Sara startar blogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar